Снимка “Заедно в часНад 100 учители от програмата на “Заедно в час ще

...
Снимка “Заедно в часНад 100 учители от програмата на “Заедно в час ще
Коментари Харесай

Повече от 100 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават през новата учебна година

Снимка  “Заедно в час ”

Над 100 учители от програмата на “Заедно в час ” ще преподават през новата образователна година в 11 района на България. Учителите, които влизат за първи път в класните стаи, са 55 и са част от деветия випуск на организацията. Новите участници в програмата са експерти с опит от разнообразни професионални сфери. Сред тях има публицисти, обществени служащи, икономисти и други В новия випуск най-вече са началните учители, следвани от преподаватели по британски и математика. Заедно със своите сътрудници, които не престават втората си година в програмата, те ще преподават на възпитаници в разнообразни обитаеми места в областите Велико Търново, Враца, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Перник, Разград, София град, София област и Стара Загора. В тези и още райони на страната като учители не престават да работят и доста от възпитаниците на програмата от предходните випуски, съобщи новините.бг.

Училищата партньори на организацията през актуалната година са близо 60, като с 11 от тях “Заедно в час ” работи за първа образователна година. 

Всички участници в програмата на “Заедно в час ” дават отговор на законовите условия за педагогическите експерти в страната. В партньорство с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски ” и Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий ” те получават педагогическа дееспособност, в случай че нямат такава от предходното си обучение. 

Мисията на „ Заедно в час “ е да открива, образова и развива способни и стимулирани експерти, които работят дълготрайно за позитивна смяна на образованието в България. В рамките на програмата за професионално и лидерско развиване на организацията участниците получават целеустремено образование и поддръжка да работят като учители на възпитаници от уязвими общности в учебни заведения в цялата страна за две години. След това те продължат да способстват интензивно за по-качествено обучение в България през работа в разнообразни професионални сфери. 

До момента през програмата на “Заедно в час ” са преминали 308 души. Близо 80% от тях остават професионално ангажирани в областта на образованието посредством работа в учебно заведение, насърчаване на социално-предприемачески хрумвания, работа в цивилен и покровителствен организации и др. 

“Заедно в час ” построява мощна общественост от сегашни учители, ученици и основни сътрудници от всички браншове, с цел да подкрепи в действителност и дълготрайно достъпа до качествено обучение на всяко българско дете.

Организацията е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България “ и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР